Esko Systems

Esko Systems Oy on rakentanut standardin, avoimiin rajapintaluvauksiin pohjautuvan integraatioratkaisun, jonka kautta koko Esko potilastietojärjestelmän liikenne muihin APTJ-ekosysteemin ratkaisuihin hoidetaan.

Esko-potilastietojärjestelmän arkkitehtuuri pohjautuu IRIS for Health -integraatioalustan päälle rakennettuihin integraatioihin, jotka perustuvat standardeihin kuten laajennettavissa olevaan FHIR-tietovarastoon sekä HL7 ja OpenAPI.

Ratkaisusta on taloudellisia hyötyjä. Uusien APTJ-ekosysteemissä tarvittavien rajapintojen toteutus on nopeampaa ja helpompaa ja ennen kaikkea integraatioiden ylläpitokustannukset ovat merkittävästi pienemmät standardin rajapinnan avulla verrattuna tilanteeseen, jossa jokainen integraatio muodostetaan 3. osapuolen tarpeiden mukaisesti.

Ratkaisusta on myös hyötyä tulevaisuuteen, sillä standardit rajapinnat mahdollistavat hyvinvointialueiden tai kolmansien osapuolten innovointitoimintoja, jotka voidaan toteuttaa (puoli)avoimia rajapintoja vasten.

Eskon FHIR-kyvykkyyksien nykytila

Tuotannossa

  • SMART App Launch käytössä useiden kumppanitoimittajien kanssa, mm. Una Lomake. Myös Eskon oma moduuli käynnistetään Smart App Launchilla!

Odottaa tuotantoon menoa

  • Terveyskylä: Esko hakee digihoitopolut FHIR muodossa terveyskylästä (CarePlan).

Aktiivisessa kehityksessä

  • OmaOYS-portaalin ja Esko välinen integraatioratkaisu (Patient).
  • Masterdata (Location, Organization)
  • Eskon sisäinen kommunikaatio (Condition, Encounter, Patient, Practitioner, Procedure, ServiceRequest). Lähtökohtana Fi Base profiilit. Käytetään HL7 V2 viestien muodostamiseen (ADT, SIU, REF). Diagnoosien, käyntisyiden ja toimenpiteiden sisäinen välitys moduulien välillä.

Tulossa

  • Duodecim mittarit (Smart App Launch, Questionnaire, Observation).
  • Leikkaushoidon kokonaisuuden integroituminen FHIR:llä itsenäinä osiona (Encounter, Patient, Procedure)
  • Kansalaisen ajanvaraus (Appointment, Location, Organization, Patient, Practitioner).

Contact

Petteri Stoor

Product Owner, Integrations

Petteri.Stoor@eskosystems.fi